leifsjoqvist

2012-05-18
12:32:33

Hur man skriver historia
Under senare år har vi tagit del av hur STASI i DDR övervakade
befolkningen på ett närmast perverst sätt. Vad jag kan sakna i den-
na upprördhet är att SÄPO och inte minst de olagliga IB och SAPO
(sossarnas egen underrättelsetjänt)under hela efterkrigstiden över-
vakade medborgare vars enda synd var att de var radikala. De tre
övervakningsorganen trakasserade svenska medborgare. De förde
arkiv och inte sällan såg man till att medborgare avskedades och
att de fick svårt att få arbeten.
I en av jan Myrdals senare krönikor tar han upp DDR och sexualitet-
en. Jag kan utifrån det säga att den svenska vänstern gjorde ett stort
misstag som inte lyfta det. jag som tonåring hade definitivt lystrat
till att det fanns en stat där man fick knulla mer än dubbelt så ofta
som i idyllen Sverige.

Genom full sysselsättning där ingen ställdes utanför möjligheten att leva på arbete, fri utbildning, jämlikhet mellan könen, generösa bidrag till bosättning och familjebildning sjönk äktenskapsåldern i DDR. Men mer än så. När 99% av kvinnorna arbetade och försörjde sig själva tvangs ingen kvinna som i väst - där blott 55% arbetade - bli blott en Hausfrau.

När den sociala tryggheten kombinerades med gratis p-piller till alla kvinnor från 14-års ålder (Obs! riskerna då inte tydliga.J.M.) och fri abort förändrades kärlekslivet. Sexualstatistiken visar att den klassiska borgerliga puberteten upphörde i DDR. 1963 hade partiets ungdomsutskott formulerat att förbudet mot föräktenskaplig sexualitet var reaktionärt och att det var "socialistiskt att hjälpa ungdom nå livslycka". Konkret innebar det att 90% av alla 16-åringar upplevde kärlek, 80% hade partner. Därmed befriades - precis som Wilhelm Reich skrivit - orgasmen. 75% av 16-åriga flickor, 90% av 18-åriga flickor och 99% av 27-åriga kvinnor i DDR uppplevde orgasm. 3 av 4 kvinnor vid vart samlag. I väst - som officiellt var sexualiserat med offentliga horhus och annat elände var situationen helt annorlunda. Inte bara för kvinnor.

I den stora sexualundersökningen som år 1993 genomfördes i öst som väst visade det sig att 38% av den könsmogna befolkningen i öst deltog i sexuell aktivitet 4 till 6 gånger i veckan. I väst var motsvarande grupp blott 19%. I öst hade 13% av den kömnsmogna befolkningen minst en sexuell aktivitet var dag. I väst blott 4%.

Den ekonomiska friheten medförde sexuell jämlikhet. I öst ansåg 83% av männen och 86% av kvinnorna att initiativet till det senaste samlaget hade tagits "av bägge". 78% av kvinnorna hävdade också att deras partner uppfyllde deras särskilda sexuella önskningar.

Läs hela

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: