leifsjoqvist

2016-01-03
14:48:33

mat
Carl-Jan tillhör inte mina favoriter, men när han berättade
om hur han tog med sig vällagad mat till sina senila föräld-
rar och hur dessa måltider fick dem att vakna till, då kände
jag med honom.
Min far är numer på ett boende på Morängatan och där får
de lagad mat varje dag och det är bra kvalite. Men alla har
inte den förmånen. I Expressen visades vad man kan för mat:
Inga kommentarer.
Jag arbetade inom omsorgen i nära 20 år och vi gjorde
all mat själva. Under de 20 åren har jag tre måltider som
höll på att sluta i handgemäng.
Vi hade som policy att laga god mat.
När jag då en dag kom och det som stod på bordet var:
Torsk sönderkokt i vatten
Potatis
Morotstärningar på burk lätt uppvärmda....
då skickade jag hem personen i fråga.
en annan gång hade en kollega gjort köttfärssås på lever-
pastej. Bland de värsta och märkligaste upplevelser jag haft.
Den tredje gången skulle en ung kille laga maten. Jag hade
köpt en hel men rensad torsk och bad honom tillaga den.
Han hade lagt in den i ugnen och låtit den torka den nästan
torr och till det potatis. Han fick aldrig mer göra mat.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: