leifsjoqvist

2009-11-08
12:08:10

Middag i goda vänners lag
Igår åt vi gåsamiddag.
Värden Per hade varit i Skåne och
hämtat två feta gåsar. De hade han
under dagar ta bort fett på. Ett par
kilo per gås. Han stekte dem i ugnen.

Såsen var buljong från gåsen.
Vi fick äpplemos gjort av trädgårdens
Aroma.
Vi fick brysselkål från samma trädgård
och, ja, det är en himla skillnad på egen
brukad  brysselkål och den man köper
djupfryst.
På bordet stod också egengjord rödkål
också den lite godar än burkvarianten.
Vi serverades den unika potatisen Americana.

Till efterrätt serverades egengjord äpplekaka
av Aroma med vaniljsås.

Till detta drack vi goda viner och öl.
Dagens höjdpunkt är naturligtvis polare Pers
malörtsbrännvin. Denna beska dryck skapar
ett gott förhållande till kropp och själ. Den har
det goda med sig att magen blir balanserad
och man sipper bakrus. Fantastisk dryck.

Vi drack inte förbjuden absint.
Hade vi druckit förbjuden absint så hade vi
nog tyckt att förbudet är lite overkill.

Polare H somnade som vanligt på en stol och
för att bevisa för omvärlden att han somnade
på en stol klädde vi in honom i hushållspapper.
Kan vara bra att ha denna fotodokumentation
om man i framtiden skulle behöva lite snabba
pengar.

Det var en mycket trevlig kväll.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: